Pieczarki faszerowane camembertem

  • wyświetlono: 1601 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Pieczarki na ciepło z wnętrzem serowym.

martyna

Składniki

(na 2 porcję)
4 duże pieczarki
2 łyżki tatego sera żółtego
1/2 naturalnego sera camembert (ok.100g.)
wiórki masła śmietankowego
sól , pieprz,
suszone pomidory z czosnkiem i bazylią

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczarki faszerowane camembertem

  • 1. Pieczarki obrać , umyć .
    Odciąć ogonki wraz z niewielką częścią wnętrza kapeluszy.
    wydrążone części pokroić drobno.
  • 2. Camemberta pokroić w kostkę.
  • 3. Grzyby od środka oprószyć solą i pieprzem.
    Do każdej pieczarki dodać wiórki masła , 1/2 łyżki sera żółtego ,pokrojone kawałki pieczarki oraz kawałki sera camembert.
    Wierzch oprószyć suszonymi pomidorami z bazylią.
  • 4. Piec pieczarki 30 min. w piekarniku nagrzanym do 200st.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadPieczarki faszerowane camembertempieczarki z farszem serowympieczone pieczarki faszerowanepieczone pieczarki dwa serypieczarki z farszem z dwóch serówzapiekane pieczarki z seem

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Dodane przez: livia32

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Fantastyczna sprawa na start każdej...

Pieczarki faszerowane szpinakiem

Dodane przez: Konto nieaktywne

Pieczarki faszerowane szpinakiem

Dużooo szpinaku w soczystej, delikatnej...

Faszerowane pieczarki

Dodane przez: Kolendra

Faszerowane pieczarki

Podaje je jako przystawkę na domowych...

Pieczarki faszerowane

Dodane przez: Gregorhspeed

Pieczarki faszerowane

Smaczna przekąska zarówno na ciepło...

Faszerowane pieczarki

Dodane przez: zandero99

Faszerowane pieczarki

Mała, ciepła przekąska, idealna...

Faszerowane pieczarki

Dodane przez: kml

Faszerowane pieczarki

Prosta i szybka w przygotowaniu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE