Pesto z liści rzodkiewki

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pesta jest doskonałym i zdrowym dodatkiem do makaronu, naleśników lub jako nadzienie do naleśników. Wykorzystanie liści rzodkiewki super przykład naturalnego recyklingu :)

  • 15 min

Składniki:

  • - pęczek liści rzodkiewki;
    - 5 łyżeczek orzeszków Pini, opcjonalnie ziaren słonecznika lub pestek dyni (delikatnie uprażone);
    - szczypta soli;
    - 2,5 łyżki startego parmezanu;
    - 2-3 ząbki czosnku;
    - 4 łyżki oliwy;
    - łyżka soku z cytryny.

Pesto z liści rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście rzodkiewki dokładnie umyć, osuszyć i umieścić w misie blendera razem z pozostałymi składnikami. Wszystko dokładnie miksujemy, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej pasty.

Porady

Jeżeli uzyskane pesto będzie za gęste dodajemy kilka łyżek przegotowanej, letniej wody lub oliwy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy