Pasztet z soi i szpinaku

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

niekoniecznie wegetariański , nie jestem wegetarianką i dodaję do niego rosół

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 650 g ugotowanej soi
    200 g szpinaku (po odciśnięciu wody)
    2 jajka
    sól
    pieprz
    pieprz ziołowy staropolski 1 łyżeczka
    oregano
    2 jajka
    czosnek ok 11 g
    bulion lub rosół ok 3/4 szkl
    2- 3 łyżki oliwy

Pasztet z soi i szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soję zemleć w maszynce do mięsa, dodać szpinak , posiekany czosnek, jajka i przyprawy oraz bulion. Całość zmiksować przy pomocy blendera i przełożyć do osmarowanej tłuszczem formy keksówki. wyrównać, skropić olejem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st. Piec przez 30 min z termobiegiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy