pasta z makreli

0 (0 ocen)

  • 15 min

Nasza ulubiona wersja tej pasty :)

  • 15 min

Składniki:

  • 1 średnia wędzona makrela
    2 jaja ugotowane na twardo
    pęczek szczypiorku lub 1 średnia czerwona cebula
    2 - 3 średnie ogórki konserwowe
    2 łyżki majonezu
    pieprz czarny
    sól (niewiele lub wcale)

Pasta z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybkę dokładnie obrać z ości, mięsko pokroić drobno.
    Jaja i szczypiorek posiekać.
    Ogórki bardzo drobno pokroić.
    Wszystko razem wymieszać, dodać przyprawy i majonez, wymieszać ponownie.
    Serwować z pieczywem .

Porady

Zamiast ogórków konserwowych możemy dodać paprykę konserwową.

Komentarze

Podobne przepisy