Pasta z makreli tradycyjna

5 (148 ocen)

Pastę robiła moja kochana babcia bardzo często robiła ja moja mama i teraz ja ja robię ten przepis jest rodzinny - tradycyjny o nie samowitym smaku

Składniki:

  • SKŁADNIKI :
    1 makrela wędzona
    3 jajka
    1 mała cebula
    2 ogórki konserwowe
    Szczypiorek
    Sól
    Pieprz
    1 mała łyżeczka musztardy
    2 łyżka majonezu
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Pasta z makreli tradycyjna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE
    Jajka wstawiamy do ugotowania na twardo , studzimy , obieramy i ścieramy na tarce . Makrelę obieramy bardzo dokładnie z ości , rozdrabniamy na mniejsze kawałki . Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę tak samo postępujemy z ogórkiem konserwowym . doprawiamy do smaku solą pieprzem majonezem i musztardą . Dokładnie mieszamy i podajemy ze Świerzym ciemnym pieczywem . Gotowe smacznego

Porady

Pastę podajemy ze świeżym pieczywem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Makrela Szczypiorek Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować