Pasta jajeczna z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Przepis ten dostałam od koleżanki która pewnego dnia poczęstowała mnie w pracy pieczywem z tą pastą. W ten sam dzień po powrocie z pracy zrobiłam tą pastę- wszyscy się zachwycali smakiem.

  • 15 min

Składniki:

  • 5-6 jajek
    tuńczyk w oleju
    cebulka
    majonez
    sól, pieprz
    szczypiorek

Pasta jajeczna z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odsączyć z oleju, rozgnieść widelcem.Jaja ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulkę drobno posiekać, połączyć wszystkie składniki. Dodać majonez oraz sól, pieprz,a także posiekany szczypiorek. Wymieszać, podawać jeszcze ciepłą lub włożyć do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy