Parówki w szlafrokach

0 (0 ocen)

  • 25 min

parówki pieczone w cieście francuskim posypane sezamem

  • 25 min

Składniki:

  • (na 10 parówek):
    10 chudych parówek
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 żółtko
    5 plasterków sera
    1 łyżka sezamu

Parówki w szlafrokach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ciasta francuskiego wykrawamy 10 prostokątów o takim samym rozmiarze, plasterki sera kroimy na pół i układamy po jednym kawałku na cieście. Zawijamy parówki i bardzo dokładnie zaciskamy miejsce łączenia ciasta. Nacinamy w kilku miejscach, smarujemy roztrzepanym żółtkiem (dzięki temu ciasto zrobi się złociutkie), posypujemy sezamem i pieczemy 20 -25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego! :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy