Osobiście nie przepadam za całymi porzeczkami. Jak dla mnie są za kwaśne. Ale jeśli zostaną zmiksowane, posłodzone i połączone ze śmietanka to nie ma nic lepszego:). Torcik jest pyszny i powstaje błyskawicznie.
Orzeźwiający torcik porzeczkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dno tortownicy wykładamy biszkoptami.
Żelatynę rozpuszczamy w ½ szklanki wody. Studzimy.
Śmietankę ubijamy. Do ubitej dokładamy cukier oraz mus. Na koniec wlewamy żelatynę. Dokładnie miksujemy.
Porzeczkową śmietankę wylewamy na biszkopty. Torcik odstawiamy do zastygnięcia.
2.Galaretkę rozpuszczamy w 3 szklankach wody. Studzimy.
Tężejącą wylewamy na zastygnięty torcik. Ponownie odstawiamy do zastygnięcia.
Komentarze