Odbijacze

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepis znalazłam w starym kalendarzu-rok 1987:)tylko trochę go zmieniłam

  • 40 min

Składniki:

  • 0,5 mielonej wołowiny

    1 jajko

    2 ząbki czosnku

    1 łyżeczka musztardy ostrej

    sól ,pieprz do smaku

    1 cebula

    natka pietruszki

    bułka tarta





    Sos:

    3 łyżki masła

    cebula

    6 łyżek gęstej śmietany

    2 łyżki drobno posiekanego koperku

Odbijacze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso lekko wyrobić z jajkiem,roztartym czosnkiem,musztardą ,posiekaną natką i cebulą.Przyprawić do smaku.Uformować kotlety,obtaczać w bułce i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu .

    W rondelku rozgrzać masło,dodać cebulę pokrojoną w piórka,przysmażyć na złoty kolor,zestawić i trzymać w cieple.Śmietanę wymieszać z koperkiem.Na każdy kotlet położyć łyżkę smażonej cebuli i łyżkę śmietany.Podawać z ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.99 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Roladki z mięsa mielonego z serem , szynką i jabłkiem