Na zimno

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Lekki deserek

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - jaja: 6 sztuk
    - mąka: 1 szklanka
    - cukier: 1 szklanka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka

    - ser zmilony: 1 kilogram
    - żółtka: 4 sztuki
    - cukier puder: 1 szklanka
    - margaryna ( kostka 250 g): 1 sztuka
    - Żelatyna: 1 łyżka

Na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.
    Dodać mąkę zmieszana z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać.
    Wylać na formę do pieczenia, pieć w temp. 160-180C około 30- 40 minut.
    Wykonanie sera:
    Margaryne utrzeć z żółtkami i cukrem następnie dodać sera i żelatyny( 1 łyzke zelatyny rozpuścić w 1/4 szklance gorącej wody)
    gdy ser zacznie tężeć wylewamy go na przestudzony biszkopt i wkładamy na 2 h do lodówki.

Komentarze

Podobne przepisy