Muffiny z michałkami

0 (0 ocen)

Pyszne i malutkie słodkości do kawy i nie tylko.

Składniki:

  • ciasto:
    14 dag cukru
    25 dag mąki pszennej
    1 łyżeczka sody
    85 gram masła
    2 jajka
    200 ml mleka
    1/2 opakowania czekoladowych kropelek
    dodatkowo:
    5 dag mlecznej czekolady
    kilka cukierków michałków
    1 łyżka mleka

Muffiny z michałkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • muffiny z michałkami 1. Do miski przesiać mąkę i wymieszać ją na sucho z cukrem, szczyptą soli oraz sodą.
    Masło stopić i przestudzić w drugiej misce ubić jajka i dodać do nich mleko oraz przestudzony tłuszcz po wymieszaniu dolać do suchych składników i wymieszać łyżka na koniec dodać czekoladowe kropelki
  • muffiny z michałkami 2. po wymieszaniu ciastem napełnić przygotowane papierowe foremki i piec w nagrzanym do 200 st piekarniku około 20 minut po upieczeniu wystudzić.
    Zimne muffinki polać rozpuszczoną z mlekiem czekoladą i po wierzchu posypać pokrojonymi na plasterki cukierkami, odstawić do zastygnięcia czekolady.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy