Muffiny hawajskie

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Słodkie babeczki do kawy.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka pszenna: 400 gramów
    - masło: 50 gramów
    - jaja: 2 sztuki
    - mleko: 200 mililitrów
    - wiórki kokosowe: 2 łyżki
    - cukier: 100 gramów
    - ananas z puszki: 8 plastrów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - kilka nitek szafranu: 18 sztuk

Muffiny hawajskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • muffiny hawajskie 1. Przygotowanie:
    Jaja rozkłócamy, masło topimy i studzimy.
    Łączymy mleko z jajami i masłem.
    Ananasa kroimy na kawałki.
    W misce mieszamy suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe.
    Wlewamy do nich mokre składniki, dodajemy ananasa i mieszamy.

    Przekładamy ciasto do foremki wyłożonej papilotkami,
    wypełniamy je do trzech czwartych wysokości.
    Muffiny posypujemy szafranem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni 20-25 minut.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy