Motylkowa pasta jajeczna

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Świetny sposób na urozmaicenie dziecku zwykłej, śniadaniowej kanapki z jajkiem. Zamiast chleba - wafel ryżowy, do tego zdrowa pasta jajeczna i jajeczne motylki.

Składniki:

  • Na 4 sztuki:

    PASTA JAJECZNA:
    2 ugotowane na twardo jajka
    50 g żółtego sera
    1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku
    1 łyżeczka majonezu
    pół łyżeczki musztardy
    sól, pieprz

    DODATKOWO:
    4 wafle ryżowe
    1 jajko ugotowane na twardo
    szczypiorek
    ziarenka pieprzu

Motylkowa pasta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PASTA JAJECZNA:
    Ugotowane jajka zetrzeć na tarce na dużych oczkach razem z żółtym serem. Połączyć z drobno posiekanym szczypiorkiem, majonezem i musztardą. Przyprawić solą i pieprzem.
  • 2. Pastą posmarować wafle ryżowe.
    Ugotowane jajko pokroić w plastry, a następnie na pół. Odwrócić do siebie stroną z żółtkiem, tworząc w ten sposób motylka. Ułożyć na paście. Ze szczypiorku zrobić czółka, a z ziarenek pieprzu oczy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KHWS_03-2014

Komentarze

Podobne przepisy