Świetny sposób na urozmaicenie dziecku zwykłej, śniadaniowej kanapki z jajkiem. Zamiast chleba - wafel ryżowy, do tego zdrowa pasta jajeczna i jajeczne motylki.
Składniki:
Na 4 sztuki:
PASTA JAJECZNA:
2 ugotowane na twardo jajka
50 g żółtego sera
1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku
1 łyżeczka majonezu
pół łyżeczki musztardy
sól, pieprz
Motylkowa pasta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.PASTA JAJECZNA:
Ugotowane jajka zetrzeć na tarce na dużych oczkach razem z żółtym serem. Połączyć z drobno posiekanym szczypiorkiem, majonezem i musztardą. Przyprawić solą i pieprzem.
2.Pastą posmarować wafle ryżowe.
Ugotowane jajko pokroić w plastry, a następnie na pół. Odwrócić do siebie stroną z żółtkiem, tworząc w ten sposób motylka. Ułożyć na paście. Ze szczypiorku zrobić czółka, a z ziarenek pieprzu oczy.
Komentarze