Domowa pasta jajeczna

4.5 (193 ocen)

  • 20 min

Domowa pasta jajeczna jest chyba jedną z najczęściej przyrządzanych past kanapkowych w naszych domach. Jest przepyszna i bardzo szybka w wykonaniu! Najlepiej smakuje na świeżej bułeczce, posypana szczypiorkiem. Mmm.. palce lizać :)

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    ◦10 jaj
    ◦2 pęczki szczypiorku
    ◦1 łyżka miękkiego masła
    ◦2 łyżki majonezu
    ◦½ łyżeczki chrzanu
    ◦½ łyżeczki musztardy sarepskiej
    ◦sól
    ◦pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty Pasta jajeczna

Domowa pasta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobna kostkę. Dodajemy szczypiorek drobno posiekany, masło, majonez, chrzan i musztardę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy aż składniki się połączą.

    Podajemy z ulubionym pieczywem.

    Chleba nie trzeba już smarować masłem jest go wystarczająco dużo w paście!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować