Ten sos czyni rybę niesamowicie smaczną i aromatyczną. Możnapokusić się także o przygotowanie do niej ryżowej sałatki. Mintajbędzie wtedy jeszcze smaczniejszy.
Mintaj z smakowitym sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę natrzyj solą oraz pieprzem. Odstaw na pół godziny do lodówki.
Następnie zanurz w roztrzepanym jajku i obtocz w bułce tartej. Smaż na
rozgrzanym oleju na rumiano.
2.Pieczarki obierz i potnij w cienkie kawałki. Ugotuj. Cebulę, czosnek
obierz i pokrój. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, pokrój i usmaż
razem z cebulą. Dodaj pieczarki oraz pokrojoną wędlinę. Wlej około 2
szklanki wody. Zagotuj. Dodaj mąkę rozmieszaną i koncentrat rozmieszany
w niewielkiej ilości wody. Przypraw do smaku. Goracym sosem polej rybę.
Komentarze