Mintaj z piekarnika

4.48 (179 ocen)

  • 60 min

Wersja dla dbających o linię z minimalna ilością tłuszczu.

  • 60 min

Składniki:

  • Filet z mintaja/pangi, cebula, ząbek czosnku, bazylia, pieprz cytrynowy, 2 plasterki masła
Wystaw ocenę:

4.48 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mintaj z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrożony filet z mintaja posolić, posypać pieprzem cytrynowym i bazylią. Odstawić na min 30 minut. W tym czasie do masła dodać drobno posiekany ząbek czosnku oraz po odrobinie przypraw używanych do mintaja i dobrze wymieszać.
    Na folii aluminiowej położyć część masła i przykryć rybą. Na wierzchu również położyć trochę masła oraz kilka plasterków cebuli. Zawinąć. Piec 15 minut, po tym czasie otworzyć folię i piec jeszcze 10 minut. Podawać z ryżem i surówka.

Porady

Zamiast pieprzu cytrynowego można użyć zwykłego, a rybę skropić sokiem z cytryny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować