Mintaj z zalewie octowe

4.5 (152 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ryba w occie świetnie smakuje w cieplejsze dni.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 70 dag. mintaja
    1/2 szkl. tartej bułki
    1/2 szkl. mąki
    sól, pieprz
    olej do smażenia
    1 duża cebula
    1 łyżeczka ziela angielskiego
    1/2 łyżeczki ziarnistego pieprzu
    4 listki laurowe
    1 litr wody
    300 ml octu 10%
    3 łyżeczki cukru
    1 łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Mintaj z zalewie octowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mintaj w zalewie octowej 1. Mąkę wymieszać w misce z tartą bułką. Pokrojoną na kawałki rybę z obu stron oprószyć solą i pieprzem. Potem obtoczyć w panierce. Rozgrzać na patelni olej i usmażyć rybę na złoty kolor.
  • 2. Następnie przygotować zalewę octową. Do garnka wlać wodę i ocet. Dodać sól, cukier, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Całość zagotować i od zagotowania gotować jeszcze 5 minut. Cebulę pokroić w krążki, dodać do zalewy i gotować jeszcze 5 minut. Gorącą zalewą zalać przełożoną do miski rybę. Wystudzoną wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Na zimno Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować