mięsne niespodzianki

0 (0 ocen)

  • 30 min

danie dla tych, którym znudziły się tradycyjne mielone

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
    2 jajka
    1 czerstwa kajzerka
    1 główka cebuli
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz,
    ostra i słodka papryka
    bułka tarta do panierowania
    kalafior

    Panierwać w bułce tartej i smażyć na patelni.

Mięsne niespodzianki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora podzielić na różyczki, obgotować je w osolonym wrzątku.
  • 2. Kajzerkę namoczyć w wodzie lub mleku, odcisnąć.
  • 3. Mięso wymieszać z jajkami, kajzerką, cebulą, czosnkiem i przyprawami. Kalafiro obklejać mięsem, tak aby powstały kule.
  • 4. Panierować w bułce tartej i smażyć na patelni.

Porady

Podawać z ziemniakami lub sałatką. Tak samo można przyrządzić brokuła.

Komentarze

Podobne przepisy