Mięsne cukiereczki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybka przekąska na zimno i ciepło.

  • 60 min

Składniki:

  • ciasto francuskie XXL
    1 filet z kurczaka
    sól
    pieprz
    majeranek
    olej do podsmażenia
    jajko do posmarowania

Mięsne cukiereczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przed pieczeniem 1. Filet umyć, osuszyć i podzielić na 8 części pasków. Obsypać solą, pieprzem i majerankiem, odstawić na 15 minut. Obsmażyć ze wszystkich stron na niewielkiej ilości oleju. Osączyć na ręczniku papierowym. Ciasto francuskie podzielić na 8 części. Na środku każdego prostokąta położyć filet i zawijać jak cukierka. Posmarować rozmąconym jajkiem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30 minut.

Komentarze

Podobne przepisy