MIELONE Z PIECZARKAMI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepyszne kotlety mielone, ktore można podac zarówno na niedzielny obiad jak i na roznego typu przyjecia okolicznosciowe. Zachwycaja zarówno wyglądem jak i smakiem!

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g miesa mielonego, 250 g pieczarek, 300 g sera żołtego (zamiennie może byc również serek topiony), cebula, koncentrat pomidorowy, olej do smazenia, przyprawy ( papryka ostra, pieprz czarny i ziolowy, sól), bułka (najlepiej kajzerka) namoczona w mleku, 2 jaja, bulka tarta

Mielone z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki nalezy umyc, pokroic i udusic na patelni, nastepnie dodac je do miesa, razem z posiekana, zarumieniona cebula. Bulke nalezy odsaczyc z mleka i dodac do miesa. Nastepnie dodajemy jaja. Wszystko razem nalezy wymieszac, dodac ser, koncentrat ( tyle zeby potrawa miala ladny czerwony kolor ) i przyprawy. Wszystko razem ponownie wymieszac, uformowac kotlety, obtoczyc w bulce tartej i smazyc na rozgrzanym oleju.

Porady

Do kotletów doskonale nadaja sie ziemniaki puree oraz surowka z kapusty pekinskiej.

Komentarze

Podobne przepisy