mielone z otrębami gryczanymi

0 (0 ocen)

  • 30 min

Otręby należy jeść, bo są zdrowe. Ja osobiście lubię kombinowanie z różnymi panierkami i często używam właśnie otrąb. Dodałam je także do środka mięsa, dzięki czemu zyskało charakterystyczny, lekko gorzki smak.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
    1 jajko
    1/2 cebuli
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki otrąb gryczanych
    1/2 czerstwej kajzerki
    sól
    pieprz
    chili
    dodatkowo: szklanka otrąb gryczanych do panierowania
    olej do smażenia

Mielone z otrębami gryczanymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek posiekać. Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku i odcisnąć.
  • 2. Wszystkie składniki razem wyrobić i przyprawić do smaku. Formowac niewielkie kotleciki. Panierować w otrębach i smażyć na oleju.

Komentarze

Podobne przepisy