Mchali z buraków

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Dodatek do dań z kuchni gruzińskiej

  • 2 godz. 30 min

Składniki:


  • 60 dag niedużych buraków ćwikłowych
    5 dag wyłuskanych orzechów włoskich
    4 ząbki czosnku
    2-3 łyżki posiekanej natki
    2 łyżki octu winnego
    3 łyżki oleju słonecznikowego
    sól
    pieprz

Mchali z buraków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki wyszorowałem , upiekłem w piekarniku. Opłukałem zimną wodą , obrałem , starłem na tarce o dużych oczkach. Posiekałem orzechy , wymieszałem z burakami , natką , przeciśniętym przez praskę czosnkiem , octem i olejem. Doprawiłem solą i pieprzem. Schłodziłem w lodówce przed podaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy