Masło migdałowe

0 (0 ocen)

Przygotowanie masła migdałowego wymaga cierpliwości ale wierzcie mi opłaca się.Ja przepadłam ! Smak jest niewiarygodny dzięki prażonym migdałom.Masła orzechowego dodaję rano do owsianki lub smaruję nim domowe gofry.Choć muszę się przyznać - najlepiej smakuje wyjadany łyżeczką ze słoika :)

Składniki:

  • Składniki :

    200g migdałów,
    szczypta soli.

Masło migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Na blaszkę ułóż papier do pieczenia i rozsyp migdały. Włóż do piekarnika na 10 minut. Ostudź. Migdały przełóż do malaksera i miksuj. Wsyp sól. Najlepiej rób co jakiś czas przerwę.

    Na początku miksowania migdały będą miały suchą konsystencję. Po paru minutach staną się wilgotne.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy