MARYNOWANA FASOLKA SZPARAGOWA

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealny dodatek do obiadu...wystarczy tylko otworzyć słoik zimą

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg fasolki szparagowej
    na każdy słoik:
    1 kawałek marchewki
    1 ząbek czosnku
    2 zielone pióra kopru
    1 liśc laurowy
    3 pieprze
    2 ziela ang
    zalewa:
    3 szkl wody
    1 szkl octu
    1 niepełna łyżka soli
    cukier- ok pół szklanki, ale możemy zrobić na swój smak co do
    słodkości

Marynowana fasolka szparagowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagówkę oczyszczamy, myjemy, obgotowujemy w osolonej wodzie ok 10
    minut. Po tym czasie odcedzamy, układamy w słoikach( ja kroję ja
    mniejsze kawałki, ale można wkładać całe strąki). Do każdego słoika
    wkładamy też koper, marchew, czosnek oraz przyprawy. Składniki zaleway
    zagotowujemy, zalewamy fasolkę. Pasteryzujemy 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy