Malslaki w śmietanie

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bardzo lubię grzyby dlatego robię dużo przetworów które później wykorzystuję je w różnych potrawach.

  • 15 min

Składniki:

  • 1,5 kg mrożonych maślaków
    2 duże cebule
    10 dag masła
    sól
    pieprz
    300 ml śmietany kremówki
    1/2 pęczka natki pietruszki

Malslaki w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby rozmroź w temperaturze pokojowej,ewentualnie wrzuć je na chwilę na lekko osolony wrzątek.Cebulę obierz,drobno posiekaj,zeszklij na rozgrzanym maśle.Dodaj dokładnie osączone grzyby,,smaż na małym ogniu.
  • 2. Przygotowane maślaki zalej śmietaną,całość duś na maleńkim ogniu jeszcze przez 5 minut.Dopraw do smaku.Posyp posiekaną natką pietruszki.Podawaj z pieczywem lub puree ziemniaczanym

Komentarze

Podobne przepisy