Makaron z pomidorami

0 (0 ocen)

  • 10 min

Idealny pomysł na szybki i sycący obiad bezmięsny.

  • 10 min

Składniki:

  • 250 g makaronu świderki,
    pół kilograma pomidorów,
    2 cebule dymki,
    zioła prowansalskie, bazylia,
    sól i pieprz do smaku,
    ser tarty,
    natka pietruszki

Makaron z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić ją na rozgrzanym oleju. Dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory. Całość dusić aż do momentu, gdy pomidory będą miękkie.
  • 2. Makaron ugotować i dodać do przygotowanej masy.
  • 3. Wymieszać, doprawić ziołami. Posypać startym żółtym serem. Udekorować posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

Podobne przepisy