Limonkowa śmietanka z gruszkowym musem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody i odstawiamy do wystygnięcia.
Skórkę z limonek ścieramy, odkładamy do miski, w której będziemy ubijać śnieżki. Z limonek wyciskamy sok i dodajemy do niego cukier puder rozcierając na jednolitą masę.
Śnieżkę ubijamy z mlekiem i skórką z limonki. Pod koniec ubijania stopniowo dolewamy mieszankę soku z cukrem pudrem oraz niecałą żelatynę.
Masę wykładamy do pucharków.
Gruszki dokładnie myjemy, wydrążamy gniazda nasienne, kroimy na mniejsze kawałki i blendujemy na gładką masę dodając pod koniec pozostałą żelatynę.
Gruszkową masę wykładamy na śmietankę i dowolnie dekorujemy.
Odstawiamy do lodówki na min. 1h.
Komentarze