Likier Malibu

0 (0 ocen)

  • 5 min

Pyszny , delikatny i słodki . Dla osób ceniących delikatność i słodkość w jednym :)

  • 5 min

Składniki:

  • 250 ml wódki lub spirytusu
    1 puszka mleka słodzonego skondensowanego (duża)
    1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego (mała)
    2 krople olejku migdałowego
    100 g wiórków kokosowych

Likier malibu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiórki wsypać do dużego słoika i zalać szklanką wódki lub spirytusu. Zakręcić i odstawić na 3 - 4 dni. Codziennie dwa razy potrząsać słoikiem , powstanie z tego lepka masa. Trzeciego lub czwartego dnia zawartość słoika odsączamy przez sitko lub gaze do miski , łączyma z dwoma rodzajami mlek i olejkiem,miksujemy ok. 4 min , przelewamy do butelki litrowej i odstawiamy na 12 godzin ,gotowe. Potem możemy się delektowac słodkim i delikatnym smakiem , który zaspokoi nasze kubki smakowe :)

Porady

Wiórki z wódką można trzymać przez tydzień , dla zniecierpliwionych 3 - 4 dni ;)

Komentarze

Podobne przepisy