Likier Malibu

5 (195 ocen)

  • 120 godz.

Likier przeznaczony jest dla amatorów kokosowego smaku,zamiast wódki proponuję użyć białego rumu.

  • 120 godz.

Składniki:

  • 300 g. wiórek kokosowych
    250 ml . wódki
    250 ml. spirytusu
    1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego,
    1 puszka mleka skondensowanego słodzonego.
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Likier malibu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiórki zalewamy wódką i spirytusem, zamykamy w szczelnym słoiku na 5 dni
    Następnie przecedzić
    Dwa rodzaje mleka wymieszać i wlać alkohol,schłodzić


Porady

Ważne. Zawsze wlewamy spirytus do mleka, a nie na odwrót, bo może się zważyć

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować