Leczo z letnich warzyw

0 (0 ocen)

  • 50 min

Pikantne danie które nie wymaga dużo pracy a jest nietuczące oraz pełne warzyw.

  • 50 min

Składniki:

  • 2cukinie
    1cebula
    1pomidor
    1papryka żólta
    2czerwone papryki
    laska kiełbasy śląskiej
    1mały koncentrat pomidorowy
    2łyżeczki mielonej ostrej papryki
    olej,
    sól
    pieprz
    woda

Leczo z letnich warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy olej i zeszklić pokrojoną cebulę wraz z papryką. Dodać ok 2szklanek wody. Po chwili dodać kiełbasę pokrojoną w półplastry.
  • 2. Cukinię obieramy ze skórki i oczyszczamy z gniazd nasiennych i dodajemy do reszty. Następnie dodać pomidora pokrojonego w małą kostkę. Wymieszać. Dusimy 10min- do lekkiego zgęstnienia.
  • 3. Na koniec przyprawiamy i wlewamy przecier pomidorowy. Gotować pod przykryciem na małym ogniu, często mieszając.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy