Skórki z kurzych szyjek z mięskiem mielonym i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Danie z zapiekanych kurzych skórek jest wyśmienite pod każdym względem:) Polecam. Czasem podaje je jako przystawkę np: na urodzinkach czy jakiejś innej imprezce.

  • 20 min

Składniki:

  • 20 skórek z kurzęcych szyjek
    2 kostki rosołowe
    1/2kg pieczarek
    1/2 miesa mielonego
    bazylia
    ser żółty
    sól
    pieprz
    cebula

Skórki z kurzych szyjek z mięskiem mielonym i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. gotujemy szyjki w kostkach rosołowych, po gotowaniu oddzielamy skórki od szyjek, odsączamy je.Pieczarki myjemy(nie obieramy,bo stracą cały smak)kroimy drobno i podsmażamy z posiekaną cebulką i mięsem mielonym na patelni,dodając pieprz,sól,bazylię.Mozna dodac starty żółty ser. Wszystkie składniki podsmażamy na patelni.Odsączone z wywaru skórki napychamy gotowym farszem i układamy w żaroodpornym naczyniu i polewamy niewielką ilością oliwy,na koniec posypujemy serem żółtym,wkładamy do piekarnika i pieczemy 45min w 180c

Porady

upieczone z nadzieniem skórki można podac z sosem pomidorowym,lub z sosem czosnkowym. Do dania można podac też gotowany ryż.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy