Kurczak w sosie pieczarkowym

0 (0 ocen)

Tak przygotowane danie najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem lub makaronem.

Składniki:

  • Podwójny filet z kurczaka
    250g pieczarek
    Cebula
    0,5 szklanki śmietany 18%
    Szklanka rosołu
    1 łyżka mąki
    Sól,pieprz

Kurczak w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak w sosie pieczarkowym 1. Pieczarki obieramy i kroimy w ósemki, podsmażamy na patelni razem z pokrojoną w kostkę cebulą i przekładamy do garnka. Na tej samej patelni smażymy pokrojonego w kostkę kurczaka i dodajemy do pieczarek.
    Zawartość garnka zalewamy rosołem, przykrywamy naczynie i dusimy wszystko kilka minut, następnie dodajemy śmietanę rozmieszaną z mąką, przykrywamy i trzymamy na ogniu jeszcze 5 minut. Doprawiamy do smaku.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy