Kurczak w cieście

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Studiuję, a w wolnym czasie wymyślam nowe= potrawy. Ten kurczak smakuje rewelacyjnie. Pasuje na każdą okazję, i na obiad, i na kolację.

Składniki:

  • ● duży filet z kurczaka
    ● ostra przyprawa do kurczaka
    ● cebula
    ● 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej
    ● 3 jajka
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej
    ● 2 łyżki posiekanego koperku

Kurczak w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy, osuszamy
    i kroimy w bardzo małą
    kostkę. Oprószamy przyprawą
    do kurczaka i odstawiamy
    na 2-3 godziny w chłodne
    miejsce.
  • 2. Cebulę obieramy i kroimy
    w małą kostkę. Wbijamy jajka,
    dodajemy mąkę, 2 łyżki
    oleju, koperek, doprawiamy
    solą i pieprzem. Wyrabiamy
    ciasto. Wkładamy mięso,
    mieszamy. Na patelni rozgrzewamy
    olej i smażymy
    placuszki z obu stron.

Notka redakcyjna

PPWS_05-2010

Komentarze

Podobne przepisy