Kurczak w cieście

4.5 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

z puree ziemniaczanym :)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    1 jajko
    3 łyżki mąki
    sól, pieprz
    1/2 łyżeczki czubrycy czerwonej

    puree:
    3 duże ziemniaki
    1 łyżka posiekanego koperku
    1 łyżka masła
    1/3 szklanki gorace mleka
    sól, pieprz
    gałka muszkatołowa
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Kurczak w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta przekroić na dwa kotlety, posypać solą i pieprzem. Jajko roztrzepać, dodać przyprawy i mąkę i dokładnie wymieszać. Kotlety zanurzyć w cieście i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
  • 2. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i rozgnieść tłuczkiem. Dodać koperek i masło, zetrzeć szczyptę gałki, doprawić solą i pieprzem i zmiksować, powoli dodając mleko, na puszystą, jednolitą masę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować