W smaku bardzo podobne do tych kupnych ;) Obłędnie kokosowe, z migdałek w środku. Polecam! :D
Składniki:
100 g miękkiego masła
1 małe jajko
100 g cukru pudru
1 op. cukru waniliowego (16 g)
80 g wiórków kokosowych+ troszkę do obsypania kuleczek
80 g herbatników
około 25 sztuk migdałów
Kuleczki rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym do puszystości. Następnie dodać jajko i ponownie zmiksować. Wsypać wiórki kokosowe, wymieszać. Masę schłodzić w lodówce minimum 30 minut. W między czasie drobno pokruszyć herbatniki (w malakserze lub za pomocą wałka) Dodać je do schłodzonej masy i dobrze wymieszać. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. W każdej umieścić migdał. Obtoczyć je w wiórkach kokosowych. Smacznego!
Komentarze