Królik słodko-winny

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kocham gotować i wymyślać potrawy, zwłaszcza z mięsem.

Składniki:

  • ● królik
    Marynata: 200 ml czerwonego wytrawnego wina
    ● łyżka sosu ostrygowego
    ● bazylia, oregano, majeranek, cząber
    ● kilka suszonych śliwek
    ● 10 dag miodu
    ● 2 suszone podgrzybki
    ● odrobina soli peklowej
    ● ziołowy i czarny pieprz
    ● 200 ml przegotowanej wody
    ● 2 czerwone cebule

Królik słodko-winny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marynata: grzyby i śliwki moczymy kilka godzin, następnie zagotowujemy. Cebule obieramy, siekamy i szklimy na suchej patelni. Mieszamy z pozostałymi składnikami.
  • 2. Królika oczyszczamy z błon, myjemy i kroimy na porcje. Zalewamy marynatą. Wkładamy na 2 dni do lodówki. Pieczemy ok. godziny w temp. 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_02-2012

Komentarze

Podobne przepisy