Krokiety z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Jajka dokładnie wymieszałem z mlekiem ,mąką ,proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
Dużą patelnię ,umieściłem na silnym ogniu ,za pomocą pędzelka dokładnie posmarowałem tłuszczem. Wlałem ciasto ,tyle by przykryło dno patelni. Smażyłem po 2 min z każdej strony na złoty kolor.
Farsz:
Na maśle zeszkliłem posiekaną cebulę ,dodałem kurki ,podsmażyłem. Doprawiłem do smaku lubczykiem ,solą oraz pieprzem. Smażyłem do odparowania nadmiaru wody. Pod koniec dodałem śmietanę ,chwilę dusiłem.
Farsz wyłożyłem na naleśniki ,zawinąłem w rulonik ,obtoczyłem najpierw w rozbełtanych jajkach ,potem w bułce tartej i smażyłem na średnim ogniu ,by się zarumieniły.
Komentarze