Kremowa pianka truskawkowa

0 (0 ocen)

  • 15 min

Deser delikatny jak aksamit, bardzo rozkoszny.

  • 15 min

Składniki:

  • 50ml śmietany kremówki
    100ml mascarpone
    2 łyżki cukru pudru
    szczypta niebieskiego barwnika w proszku
    szklanka truskawek

Kremowa pianka truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kremówkę z cukrem pudrem ubić mikserem na sztywno.
    Wmieszać serek mascarpone.
  • 2. Odłożyć 3 łyżki masy i dodać do niej barwnik, wymieszać.
  • 3. Truskawki zmiksować przy użyciu blendera.
    Truskawkowy mus wymieszać z większą częścią masy śmietankowej(tej bez barwnika).
  • deserek 4. Nałożyć do pucharków kremową masę truskawkową.
    Niebieski krem przełożyć do szprycy i wycisnąć na środek deseru.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy