KREM KASZTANOWY Z WANILIĄ

0 (0 ocen)

  • 45 min

Jest fantastycznym zamiennikiem dla znanych kremów czekoladowych!Świetnie pasuje do świeżego pieczywa ... do naleśników ... deserów , a nawet ciast.Spróbujcie!Warto!

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * jadalne kasztany - 300 g

    * woda - 170 ml

    * cukier puder - ok.150 g

    * wanilia - 1 laska

    * śmietana kremówka - 50 g

Krem kasztanowy z wanilią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Oczyszczone , nacięte kasztany gotujemy ok. 3 minuty we wrzątku, usuwamy skorupkę i cienką skórkę.

    Do garnka wlewamy ok. 200 ml wody, stawiamy na górze durszlak i na parze gotujemy kasztany przez ok. 15 minut.

    Po tym czasie mielimy je wraz z pozostałą wodą, dodajemy cukier i ziarenka z wanilii i na wolnym ogniu gotujemy przez ok. 20 minut.

    W połowie gotowania dodajemy śmietankę i dokładnie mieszamy.

    Studzimy i gotowe!

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy