Kotlety z kalafiora

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Są smacznym, lekkim daniem i doskonałą alternatywą dla kotletów mięsnych. Można je podać samodzielnie lub jako dodatek do innych potraw.Nie są pracochłonne.

Składniki:

  • ● 2 średnie kalafiory
    ● 3 jajka
    ● średnia cebula
    ● bułka tarta
    ● sól, pieprz
    ● tłuszcz do smażenia

Kotlety z kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiory gotujemy do
    miękkości w osolonej wodzie,
    hartujemy w zimnej i studzimy.
    Rozdrabniamy.
  • 2. Cebulę kroimy w kostkę
    i dodajemy do kalafiorów.
    Wbijamy jajka, doprawiamy
    do smaku solą i pieprzem.
    Zagęszczamy bułką tartą i dokładnie
    mieszamy.
  • 3. Formujemy kotlety, obtaczamy
    w bułce tartej i smażymy.
    Podajemy na ciepło.

Porady

Krzysztofa Nowaka Kotlety powinny mieć zwartą konsystencję.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2010

Komentarze

Podobne przepisy