Kotleciki z jajek

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybkie danie na obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 7 ugotowanych jajek
    1 jajko
    1 cebula
    2-3 łyżki zieleniny (szczypiorku, koperku)
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka bułki tartej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    Sól, pieprz ziołowy
    Olej do smażenia

Kotleciki z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka kroimy w kostkę, dodajemy podsmażoną na oleju cebulkę, surowe jajko, majonez, bułkę tartą, mąkę oraz posiekany szczypiorek i koperek. Przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
  • 2. . Z powstałej masy formujemy podłużne kotleciki i obtaczamy w tartej bułce. Smażymy na oleju na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy