Kostka malinowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Placek smakuje jak jogurt owocowy jest lekki smaczny i przyjemny dla oka.

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt
    * 4 jaja
    * 1 szklanka mąki pszennej
    * 3/4 szklanki cukru
    * 1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Pianka malinowa
    * 4 galaretki malinowe
    * 2 szklanki rozmrożonych lub świeżych malin
    * 0,5 l śmietany 30%

Kostka malinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt

    Białka ubić. Dodawać stopniowo cukier, ubić.
    Dodać żółtka, ubić. Wsypać mąkę z proszkiem, wymieszać.
    Wysmarowć blaszkę, wylać ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika.
    Piec ok 25 min. w temp. 180 stopni Celcjusza.
  • 2. Pianka malinowa

    Galaretki rozpuścić w 1 l. wody ostudzić.
    Maliny rozdrobnić widelcem tak aby zostały małe kawałki.
    Galaretkę wlać do malin, wystudzić.
    Śmitanę ubić, tężęjącą galaretkę z malinami wlać do śmietany. Wszystko wymięszać i wylać na przstudzony biszkopt.
    Włożć do lodówki do całkowitego wystudzenia.
    Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy