Ciasto Kopnięta wenezuela

0 (0 ocen)

  • 60 min

Mimo , że ma dopiero 7 lat bardzo lubi piec . I konsumować też ;)

  • 60 min

Składniki:

  • Na ciasto
    -kostka margaryny
    -1szk cukru
    -4jajka
    -3szk mąki
    -2łyż. proszku do piec
    -1szk.wody
    -3łyż. kakao
    Na krem
    1/2kg sera białego z wiaderka
    -kostka margaryny
    -1.5szk cukru pudru
    -3galaretki wiśniowe
    Polewa czekoladowa

Ciasto kopnięta wenezuela - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasto;
    margarynę cukier kakao ucieramy na gładką masę. Następnie dodajemy jajka i wodę i dalej ucieramy. Później wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dalej ucieramy aż do jednolitej masy. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem . Pieczemy ok.35min. w 180 stopniach. Jeszcze ciepłe przekrawamy na połowę i odstawiamy do ostudzenia .
    krem;
    margarynę utrzeć z cukrem pudrem i dodać ser i dalej ucieramy do połączenia. Do tego dodać tężejące galaretki rozpuszczone w szklance wody. Gdy masa zacznie lekko sztywnieć przekładamy na ciasto przykrywamy drugim i polewamy polewą czekoladową wedle uznania. Odstawiamy aż masa całkowicie stężeje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.94 (194 ocen)

Ciasto Wenezuela - całe

3.85 (625 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto Euforia