Kolorowe zrazy

0 (0 ocen)

  • 60 min

Posmakują dzieciom

  • 60 min

Składniki:


  • 30 dag mięsa wieprzowego np. łopatki
    pół kajzerki
    jajko
    pieprz i jarzynka do smaku
    ząbek czosnku
    łyżka bułki tartej
    1 cebula
    2 łyżki drobno pokrojonej papryki
    2 łyżki kukurydzy
    olej do smażenia
    bułka tarta do panierowania

Kolorowe zrazy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Mięso i kajzerkę przepuścić przez maszynkę. Cebulę drobno pokroić, czosnek posiekać, wymieszać z mięsem, kukurydzą, papryką, jajkiem, bułką tartą, przyprawami. Formować owalne kotlety, lekko spłaszczyć, panierować w bułce tartej. Usmażyć na oleju.

Porady

Aby kotlety były bardziej kolorowe można dodać groszek konserwowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy