Knedle z malinowym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta :
Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Do ziemniaków stopniowo dodawaj mąkę pszenną i ziemniaczaną. Na koniec wbij jajko i dokładnie wyrabiaj ciasto.
2.Przygotowanie nadzienia :
Maliny wsyp do rondelka i wlej 3-4 łyżki wody. Gotuj na wolnym ogniu. Blenderem zmiksuj na mus. Do miseczki wrzuć twaróg. Dodaj cukier waniliowy, cukier drobny oraz żółtko. Wlej mus malinowy. Wszystko dokładnie połącz rozgniatając twaróg widelcem.
3.Ciasto podziel na części. Na dłoni uformuj niewielki placuszek na środku ułóż farsz i zawiń w kluseczkę. Gotuj w osolonym wrzątku, aż kluski wypłyną na wierzch.
Komentarze