kluski śląskie z boczkiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

to tradycyjne danie śląskie nauczyła mnie go robić teściowa i teraz często go robie

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ziemniaki ugotowane: 0.5 kilograma
    - mąka ziemniaczana: 1 szklanka
    - Jajko: 1 sztuka
    - boczku wędzonego: 20 dekagramów

Kluski śląskie z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ziemniaki ugotować -ostudzić i zmielić w misce podzielić na 4 części ,wyjąć 1 część na pozostałe a tą 1 część zasypać mąką ziemn-ok 1 szklanka,wbić jajko i wyrobić z gotowego formować kluski.Gotować w osolonej wodzie ok 5 mim polać boczkiem.Boczek pokroić na plasterki i podpiec.smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy