Klopsy w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Cebulkę kroimy w kostkę podsmażamy na maśle. Pekinkę kroimy w paski.
2.Do mięsa mielonego dodajemy pokrojoną wcześniej pekinkę, ryż, pół podsmażonej cebulki. Przyprawiamy solą, pieprzem, carry, czosnkiem. Oraz dodajemy jajka i bułkę tartą wszystko mieszamy i formujemy klopsy smażymy na głębokim tłuszczu.
3.Pół cebulki z tłuszczem wsypujemy do rondelka zalewamy wrzątkiem dodajemy ketchup, gotujemy do wrzenia, następnie zagęszczamy mąką. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy trochę śmietany.
Porady
Danie można podawać z ryżem na sypko lub ziemniaczkami. Bardzo smaczne.
Komentarze