Karkówka z papryką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Córeczki Klaudia oraz Lenka chętnie mi pomagają.

Składniki:

  • ● 50 dag karkówki
    ● 2 czerwone papryki
    ● 2 duże cebule
    ● 3 łyżki przyprawy do karkówki
    ● 3 łyżki oleju

Karkówka z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy
    i kroimy w cienkie
    plastry. Smarujemy olejem
    wymieszanym z przyprawą.
    Wstawiamy na 2 godziny
    do lodówki.
  • 2. Mięso obsmażamy, a następnie
    dusimy do miękkości,
    od czasu do czasu podlewając
    wodą. Cebule
    obieramy i kroimy w plastry.
    Papryki myjemy, usuwamy
    gniazda nasienne,
    a miąższ kroimy w kawałki.
    Wraz z cebulą dodajemy do
    karkówki. Dusimy ok. 10
    minut. Podajemy z ugotowanym
    na sypko ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2011

Komentarze

Podobne przepisy