Karkówka pieczona z papryką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby

danie, które robi się samo

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 kilogram karkówki wieprzowej bez kości
    1 cebula
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    1 papryka zielona
    30 dag pieczarek
    500 gram ketchupu
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    czosnek granulowany do smaku
    słodka papryka do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka pieczona z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę opłukać, osuszyć i pokroić w plastry.
    Każdy plaster obsypać solą, pieprzem, słodką papryką i czosnkiem granulowanym.
    Cebulę obrać i pokroić w piórka.
    Papryki umyć, oczyścić i pokroić w większą kostkę.
    Pieczarki opłukać, osuszyć i pokroić w plastry.
    Dno naczynia żaroodpornego posmarować ketchupem.
    W naczyniu ułożyć kolejno:
    - plastry karkówki
    - cebulę
    - pieczarki
    - papryki.
    Całość zalać ketchupem.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika.
    Piec pod przykryciem 1,5 godziny w 180 st C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować