Karkówka w marynacie grzybowej

0 (0 ocen)

  • 30 min

dobra propozycja na niedzielny obiad, aromat grzybów unosi się w całym domu

  • 30 min

Składniki:

  • 1,5 kg karkówki
    zupka chińska grzybowa
    2 łyżki sosu sojowego
    pieprz
    4 owoce jałowca
    kilka suszonych borowików (rozdrabniamy)
    1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 kg ziemniaków
    rozmaryn
    olej

Karkówka w marynacie grzybowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy na kawałki, nakłuwamy widelcem. Z zupki chińskiej, sosu sojowego, pieprzu, jałowca, grzybów przygotowujemy marynatę, posypujemy nią mięso. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym ok 1,5 godz w 200 st. Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki, posypujemy rozmarynem, solą i olewamy olejem. Można piec w piekarniku razem z mięsem. Sos z naczynia zlewamy, zagęszczamy odrobiną mąki ziemniaczianej i polewamy nim mięso.


Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy